Pages Menu
Categories Menu

Zwangeren

Zwangerschap en kraambed
Zwangerschap is een bijzondere periode waarin je het beste wilt voor jouw ongeboren kindje. Belangrijk is dan ook om gezond te leven door verantwoord te eten, niet te roken en geen alcohol te drinken. Als er gezondheidsproblemen ontstaan, slik je liever geen medicijnen. Homeopathie is dan een mooie oplossing. Zowel Voor als tijdens en na de bevalling kan homeopathie iets voor u betekenen. In geval van zwangerschapsbraken, blaasontsteking, aambeien, jeuk en kans op vroeggeboorte is een consult zinvol. Maar ook bij problemen op het kraambed, zoals borstontsteking of tepelkloven kan homeopathie de klachten wegnemen.       zwanger

Tip: Foliumzuur
De gezondheidsraad adviseert om vier weken voor de beoogde bevruchting tot ten minste acht weken na de conceptie extra foliumzuur (400-500 mg per dag) te nemen. Foliumzuur draagt bij tot de weefselgroei van de vorming van de placenta tijdens de zwangerschap. Naast de foliumzuur kan ook vitamine B 12 gebruikt worden. Vitamine B12 ondersteunt foliumzuur en helpt energie vrij te maken uit de voeding, helpt bij vermoeidheid, en is bovendien goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de gemoedstoestand.
Wat veel mensen niet weten, is dat men tegenwoordig ook de man adviseert vier weken voor de bevruchting foliumzuur te gebruiken. Dit komt allemaal het nieuwe leven ten goede. Mocht de zwangerschap langer op zich laten wachten dan kan het gebruik van foliumzuur en vitamine B12 geen kwaad.