Pages Menu
Categories Menu

Zwangeren

 

Zwangerschap en kraambed
Zwangerschap is een bijzondere periode waarin je het beste wilt voor jouw ongeboren kindje. Belangrijk is dan ook om gezond te leven door verantwoord te eten, niet te roken en geen alcohol te drinken. Als er gezondheidsproblemen ontstaan, slik je liever geen medicijnen. Homeopathie is dan een mooie oplossing. Zowel Voor als tijdens en na de bevalling kan homeopathie iets voor u betekenen. In geval van zwangerschapsbraken, blaasontsteking, aambeien, jeuk en kans op vroeggeboorte is een consult zinvol. Maar ook bij problemen op het kraambed, zoals borstontsteking of tepelkloven kan homeopathie de klachten wegnemen.       zwanger

 

 

Voorbeeld uit de praktijk:
Liane is 33 jaar oud en 4 maanden zwanger van haar eerste kindje. Ze is heel blij met haar zwangerschap, maar door haar misselijkheid kan ze er niet van genieten, zoals ze dat gehoopt had. De klachten beginnen al bij het opstaan. Liane kan niets binnen houden. Daarnaast heeft ze ook last van hoofdpijn en voelt ze zich erg moe. Ze probeert overdag kleine hoeveelheden te eten. Tegen de avond gaat het beter. De warme maaltijd blijft er het beste in. Het beeld wisselt per dag.

Resultaat:
Na het homeopathische middel gaat het iedere dag een beetje beter. Ze blijft nog wel iets last houden van een gevoelige maag, maar ze hoeft niet meer te braken en na twee maanden kan ze weer normaal eten. Haar energie is ook weer terug. De hoofdpijn is er soms nog wel, maar is dan goed te verdragen.

Tip: Foliumzuur
De gezondheidsraad adviseert om vier weken voor de beoogde bevruchting tot ten minste acht weken na de conceptie extra foliumzuur (400-500 mg per dag) te nemen. Foliumzuur draagt bij tot de weefselgroei van de vorming van de placenta tijdens de zwangerschap. Naast de foliumzuur kan ook vitamine B 12 gebruikt worden. Vitamine B12 ondersteunt foliumzuur en helpt energie vrij te maken uit de voeding, helpt bij vermoeidheid, en is bovendien goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de gemoedstoestand.
Wat veel mensen niet weten, is dat men tegenwoordig ook de man adviseert vier weken voor de bevruchting foliumzuur te gebruiken. Dit komt allemaal het nieuwe leven ten goede. Mocht de zwangerschap langer op zich laten wachten dan kan het gebruik van foliumzuur en vitamine B12 geen kwaad.